همانطور که می دانید میکروکنترلر Pic در حال حاضر در ایران یکی از محبوب ترین میکروکنترلر های می باشد و علت آن هم قدرت بالا ، وجود نرم افزار های بسیار زیاد و قیمت بسیار مناسب است . برای شروع کار با یک میکروکنترلر شما باید یک زبان را برای برنامه نویسی یاد بگیرید . در حال حاضر زبان های سی و بیسیک محبوب ترین زبان های جهان هستند و نرم افزار ها و کامپایلر های متعددی برای آنها ساخته شده است . این کتاب آموزشی که برای شما آماده گردیده آموزش برنامه نویسی بیسیک بهمراه آموزش کار با نرم افزار Pic Basic Pro است و آموزش کار با خود میکروکنترلر PIC است . این جزوه شامل دو بخش اصلی است :
آموزش PIC BASIC PRO :
در این بخش تمامی دستورات بیسیک مورد نیاز را آموزش خواهید دید .
سخت افزار میکروکنترلر PIC:
در این بخش با سخت افزار میکرو و پایه های آن آشنا خواهید شد و با مثال های متفاوت و عملی نحوه کار با آن را یاد خواهید گرفت .
به همراه مثالهای متعدد:
- مثال 1 : مدار راه انداز ميکروکنترلرهای PIC
- مثال 2 : راه اندازیLCD
- مثال 3 : ارتباط سريال با کامپيوتر
- مثال 4 : نحوه استفاده از ADC در PIC
- مثال 5 : ساخت کيبورد سريال
- مثال 6 : اندازه گيری دما و نمايشآن در پنجره ارتباط سريال MicriCode Studio
در رابطه با نرم افزار PIC Basic
سادگی و آسانی مهمترين ويژگی يک زبان برنامه نويسی سطح بالا می باشد که موجب شده است بطور گسترده ای در ميکروکنترلر ها برای کارهای بزرگ استفاده شود. زبان برنامه نويسی سطح بالا با بکارگيری توابع آماده زمان برنامه نويسی را کوتاه می کند و همچنين پيچيدگی برنامه تنها به موضوع اصلی مورد نظر کاربر محدود می شود. برنامه نويس می تواند تمرکز بيشتری بر روی کار مورد نظر خود داشته باشد و از اتلاف وقت بر روی نوشتن کدهای جانبی که دائما در پروژه های مختلف تکرار می شود جلوگيری کند.
مثلا در بسياری از پروژها به برنامه برای ارسال اطلاعات به قطعه ديگر يا کامپيوتر نياز است و يا نمايش پيغامی بر روی نمايشگرLCD و يا توليد پالس PWM و غيره نياز است که همه اينها بصورت آماده در يک زبان سطح بالا مانند PIC Basic موجود است.
این بار وبلاگ داشبورد یکی از کاملترین مجموعه های آموزشی نرم افزار قدرتمند Matlab را برای دانلود شما عزیزان قرار داده است ، که شامل چنیدین PDF و پاور پوینت می باشد. امیدواریم نهایت استفاده را از این آموزش ببرید .
توضیحات مختصری از نرم افزار جامع Matlab 2009 :
متلب (MATLAB) نام یکی از نرمافزارهای رایانهای برای انجام محاسبات ریاضی است. واژهٔ متلب هم به معنی محیط محاسبات رقمی و هم به معنی خود زبان برنامهنویسی مربوطهاست که از ترکیب دو واژهٔ MATrix و LABoratory ایجاد شدهاست. این نام حاکی از رویکرد ماتریس محور برنامهاست، که در آن حتی اعداد منفرد هم به عنوان ماتریس در نظر گرفته میشوند.
کار کردن با ماتریسها در Matlab بسیار ساده است. در حقیقت تمام دادهها در Matlab به شکل یک ماتریس ذخیره میشوند. برای مثال یک عدد (اسکالر) به شکل یک ماتریس 1*1 ذخیره میشود. یک رشته مانند «Whale is the biggest animal» به شکل ماتریسی با یک سطر و چندین ستون (که تعداد ستونها به تعداد کاراکترهاست) ذخیره میشود. حتی یک تصویر به شکل یک ماتریس سه بعدی ذخیره میگردد که بُعد اول و دوم آن برای تعیین مختصات نقاط و بُعد سوم آن برای تعیین رنگ نقاط استفاده میشود. فایلهای صوتی نیز در Matlab به شکل ماتریسهای تک ستون (بردارهای ستونی) ذخیره میشوند. بنابراین جای تعجب نیست که Matlab مخفف عبارت Matrix Laboratory باشد.علاوه بر توابع فراوانی که خود Matlab دارد، برنامهنویس نیز میتواند توابع جدید تعریف کند.
استفاده از توابع Matlab برای نمایش دادهها بسیار راحت و لذت بخش است. برای مثال با چند خط زیر میتوان یک شکل موج سینوسی با فرکانس ۱۰ هرتز را تولید کرده و کشید:
x=0:0.01:10
(y=sin(2*pi*10*x
(y=plot(x,y
ساخت رابطهای گرافیکی یا Graphical User Interfaces مانند دیالوگهایی که در محیطهای ویژوال مانند بیسیک و C وجود دارند، در Matlab امکانپذیر است. این قابلیت، ارتباط بهتری را میان برنامههای کاربردی نوشته شده با Matlab و کاربران برقرار میکند . متلب که از محصولات شرکت متورکس (The MathWorks) است، برای گروههای مختلف مهندسان رشتههای مختلف از جمله مهندسی برق، مکانیک، رایانه و... کاربرد بسیاری دارد . این برنامه در رشته برق و الکترونیک نیز کاربرد چشمگیری دارد و از آناليز يك مدار ساده ديودي تا يك طرح پردازش سيگنال يا يك طرح اينورتر پل با روش pwm را دارد.
از کاربرد های آن در الکترونیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شما ومیلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان هر روز از اینترنت جهت برقرای ارتباط با دیگران استفاده می کنید. خرید، سرگرمی، کنترل وضعیت آب و هوا و کارهایی از این قبیل. حتما درباره دریافت نامه های الکترونیکی و یا اخبار بوسیله رایانه های جیبی و یا تلفن های همراه مطالبی را شنیده اید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با پروتکلی به نام WAP یا Wireless Application Protocol آشنا کنیم.
یکی از مهمترین علل پیدایش اینترنت بی سیم در چند سال اخیر، استفاده اکثر مردم از گوشی هایی است که قابلیت های بالایی دارند. توسعه شبکه های سلولی دیجیتال و خدمات ارتباطی شخصی زمینه ایجاد چنین خدمتی را فراهم نموده است به طوریکه هم اکنون در حدود 60 میلیون تلفن همراه در حال فعالیت در شبکه های اینترنت بی سیم در سراسر دنیا برآورد می شود.
در سال 1997 شرکت های موتورولا، نوکیا، اریکسون و شرکت فون دات کام، جهت ایجاد پروتکل WAP گرد هم آمدند چراکه به اعتقاد آنها، ارائه یک استاندارد جهانی در این رابطه، عامل مهمی جهت پیشرفت در بازار های جهانی محسوب می شود. از آن زمان تا کنون بیش از 350 شرکت دیگر نیز به این گروه پیوسته اند.
ایجاد یک وب سایت که بتواند توسط تجهیزات اینترنت همراه قابل دستیابی باشد، در مراحل اولیه کار، خود چالش مهمی تلقی می شد چراکه تنها تعداد اندکی از میلیون ها وب سایت موجود در اینترنت، چنین قابلیتی را دارا بودند.
جالب آنکه پروتکل WAP با هدف دستیابی به خدمات زیر ارائه شده بود:
• خدمات پیام کوتاه (SMS)
• خدمات داده سوئیچ مداری با سرعت بالا(CSD)
• خدمات داده بسته ای (GPRS)
پروتکل WAP از زبان Wireless Markup Language که قابلیت نمایش Handheld Device Markup Language را نیز دارا می باشد بهره می برد.
به طور کلی سه دلیل اصلی را می توان به عنوان مبنای استفاده از اینترنت در شبکه های بدون سیم ذکر کرد که عبارتند از: سرعت انتقال داده ها، سهولت کاربری و نیز مسیر یابی. مدلهای اولیه تلفن های همراه مجهز به WAP ویا PDA های مجهز به این سیستم نرخ تبادل داده ای برابر با Kbp14.4 و یا کمتر داشتند که این مقدار در مقایسه با مودم های دایل آپ و یا سیستم DSL خیلی کمتر بود. امروزه اکثر سایت های اینترنتی از قدرت گرافیکی و حجم بالایی برخوردارند و بارگذاری آنها با چنین سرعت اندکی یکی از مشکلات اصلی این سرویس ها محسوب می شد. به علاوه آنکه کوچک بودن صفحات نمایشگر تلفن های سلولی و یا PDA ها چالش دیگر پیش روی این مسیر بود چرا که اکثر صفحات اینترنتی برای وضوح نمایشی برابر 640 در 480 پیکسل طراحی می شدند، ولی صفحات نمایشگر تجهیزات همراه در حدود 150 در 150 پیکسل بیشتر نبود.
مشکل دیگر، مسئله مرور و مسیر یابی از میان لینک ها و حرکت در میان صفحات مختلف بود. شما از پشت رایانه رومیزی خود براحتی می توانید به کمک ماوس و صفحه کلید، در میان اجزا و لینک های مختلف یک صفحه اینترنتی، حرکت کنید و به مقصود خود برسید ولی از طریق تلفن های همراه و یا PDA ها، محدودیت های بیشتری خواهید داشت. در حقیقت سیستم WAP با هدف بر طرف کردن این محدودیت ها و ایجاد استانداردی برای سهولت کار با اینترنت از طریق تجهیزات سیار وارد عرصه شد. در این بخش با هم آنچه را که به هنگام مرور یک پایگاه اینترنتی توسط تجهیزات مجهز به وپ اتفاق می افتد را مرور می کنیم.
کاربر دستگاه خود را روشن و برنامه مرورگر آن را فعال می کند
دستگاه در این زمان یک سیگنال رادیویی را جهت درخواست خدمات مورد نیاز به مرکز خدمات دهنده ارسال می کند
سپس ارتباط با مرکز خدمات برقرار می گردد
کاربر به نشانی پایگاه اینترنتی مورد نظر خود مراجعه می کند
در این زمان یک درخواست از طریق دروازه خدمات دهنده WAP به مرکز کنترل ارسال خواهد شد
دروازه خدمات دهنده، نشانی مورد نظر را از طریق پروتکل HTTP می یابد
دروازه خدمات دهنده، اطلاعاتی را که در قالب HTTP دریافت نموده است به حالت WML تغییر می دهد
اطلاعات با فرمت WMLبرای دستگاه کاربر ارسال می شود
و در نهایت کاربر قادر خواهد بود تا وب سایت مورد نظر خود را در حالت وپ از طریق تجهیزات سیار مرور نماید
جهت دستیابی به این فرآیند، وب سایت های اینترنتی، باید نسخه مخصوصی از سایت خود را به شکل تمام متن و یا کم گرافیک علاوه بر نسخه رایج تهیه نمایند. این داده ها، در قالب HTTPاز طریق خدمات دهنده وب به دروازه های سیستم WAP ارسال می شوند. این سیستم شامل مبدل WAP ، ترکیب کننده اسکریپت ها و تطبیق دهنده پروتکل به منظور تبدیل HTTP به WML است. پس از آن، دروازه، اطلاعات تبدیل شده به WAP را برای تجهیزات کاربر می فرستد.
پروتکل WAP متشکل از مراحل و قسمت های مختلفی است که به اختصار آنها را مرور خواهیم کرد:
WAE- که ارتباط میان اجزاء بدون سیم را برقرار نگه می دارد. این قسمت شامل اسکریپت های WML نیز هستند.
WSP- وظیفه برقراری و یا قطع ارتباط میان تجهزات بدون سیم را بر عهده دارد.
WTP- بخشی است که مدیریت ترافیک انتقال داده ها را به عهده دارد.
WTLS- که وظیفه برقراری و حفظ امنیت دسترسی به شبکه و داده های در حال تبادل در سیستم را بر عهده دارد.
WDP- که نقش پروتکل رابط میان شبکه حامل را بازی می کند.
Network carriers- که اغلب به نام bearers معروف است رابط و فراهم آورنده ارتباط میان سیستم های بدون سیم و سطوح سیستم WAP است.
به نظر می رسد که اینترنت بدون سیم از طریق WAP هنوز راه زیادی تا یکسان شدن با دسترسی معمولی به اینترنت از طریق رایانه ها در پیش دارد. اما تردیدی نیست که سرعت پیشرفت فن آوری ها بزودی همه این مشکلات را برطرف خواهد نمود.
منبع : سایت بیسیم
:: موضوعات مرتبط:
مخابرات ,
,
:: برچسبها:
wap ,
:: بازدید از این مطلب : 217
امروزه ميليونها نفر در سراسر جهان از تلفنهاي سلولي (همراه) استفاده ميكنند . در واقع تلفنهاي همراه نوع پيشرفته راديو تلفنهاي دهه 1880 هستند كه در آن زمان روي خودروها نصب و استفاده ميشد . اين سامانه داراي يك يا چند دكل آنتن مركزي براي هر شهر بود وهر دكل ميتوانست تا 25 كانال ارتباطي را تا شعاع 40 الي 50 مايل پوشش دهد . اما به علت محدوديت كانالهاي ارتباطي امكان مشترك شدن براي همه وجود نداشت. تلفن همراه سامانه اي سلولي است زيرا مناطق تحت پوشش آن به سلولهاي تقريباً 6 گوش تقسيم بندي مي شود. بدين ترتيب كل فضاي مورد نظر تحت پوشش سلولهاي مختلف قرار ميگيرند . در مركز هر سلول يك دكل آنتن به نام (BTS) نصب ميشود و بر حسب ظرفيت هر سلول تعداد مشتركان تغييرمي كند.معمولاً هر سلول آنالوگ قادر است تا 56 كانال راديويي را پشتيباني كند به عبارت ديگر هر سلول ميتواند همزمان مكالمهي 56 نفر با تلفن همراه را در محدودهي تحت پوشش خود اداره نمايد . اما اين ظرفيت در روشهاي ارتباطي ديجيتالي امروزه افزايش يافته است . براي مثال درسامانه ي ديجيتالي TDMA مي توان تا سه برابر ظرفيت آنالوگ يعني تقريباً 168 كانال را پوشش داد.
تلفن همراه يك سامانه ي كم توان راديويي است . اكثر تلفن هاي همراه داراي دو سطح توان خروجي 0.6 وات و 0.3 وات هستند. به همين ترتيب ايستگاههاي مبناي هر سلول نيز با توان كم كار ميكنند. عملكرد با توان كم داراي دو مزيت است:
1-تبادل سيگنال در محدودهي هر سلول بين ايستگاه و گوشي با آنتن همان سلول انجام ميپذيرد و سيگنالها از حيطهي سلول فراتر نرفته بنابر اين هر گوشي فقط با يك دكل آنتن ارتباط برقرار ميسازد و از اين جهت كانالهاي BTSهاي ديگر براي يك نفر اشغال نخواهد شد.
2- مصرف انرژي باتري گوشي تلفن بهينه و نسبتاً كم ميشود.
شبكهي سلولي همچنان كه گفته شد نيازمند نصب دكلهاي زيادي است. يعني يك شهر بزرگ ممكن است داراي هزاران دكل جهت پوشش سرتاسري باشد و هزينهي سنگيني را در بر دارد، ولي از جهتي كه امكان استفاده از اين سامانه براي تعداد زيادي از مردم را فراهم ميآورد هزينهي لازم به مرور جبران خواهد شد.
جابجايي سلولي
هر تلفن يك كد شناسهي مختص خود دارد. اين كدها جهت شناسايي مالك تلفن و شركت خدمات دهنده است. هنگاميكه گوشي روشن ميشود، منتظر دريافت سيگنال از يك كانال كنترل ميماند. اين كانال يك كانال ارتباطي مخصوص جهت ارتباط گوشي و نزديكترين ايستگاه BTS است. اگر تلفن به هر دليلي نتواند چنين سيگنالي را دريافت و شناسايي نمايد، پيغام خارج از محدوده « No Service» خواهد داد. در صورت دريافت اين سيگنال گوشي آمادهي برقراري ارتباط ميشود. كاربر چه در حال صحبت و چه در حال آماده باش حركت و جابجايي داشته باشد، ممكن است از حيطهي يك سلول خارج و وارد محدودهي سلول ديگر شويد. سامانههاي سلولي مي توانند بدون قطع ارتباط تلفني، آن را از سلولي به سلول ديگر هدايت نمايد.
سامانه هاي آنالوگ اوليه در سال 1983 با عنوان (سامانه پيشرفته تلفن متحرك) Amps مجوز ايجاد خود را از كميسيون فدرال ارتباطات آمريكا دريافت نموده و با بسامد 824 الي 894 مگاهرتز آغاز به كار كردند. اين تلفنها داراي 832 كانال به صورت جفت بودند، 790 كانال براي انتقال صوت و 42 كانال جهت تبادل داده، در واقع هر جفت بسامد (يكي جهت ارسال و ديگري جهت دريافت) در اين سامانه ها تشكيل يك كانال ارتباطي را ميدادند كه پهناي باند هر كانال نيز برابر 30 كيلوهرتز تعيين شده بود.
نسل جديد
تلفنهاي سلولي ديجيتالي مشابه نوع آنالوگ اما متفاوت از آن كار ميكنند و قادر به ايجاد كانالهاي ارتباطي بيشتر و با كيفيت مطلوبتري هستند. اين سامانه ها اطلاعات مورد تبادل را به صورت 0 و 1 و فشرده شده ارسال و دريافت ميكنند به اين دليل حجم سيگنال اشغالي در شبكهي ديجيتالي توسط هر گوشي برابر 1/3 تا 1/10 سامانه آنالوگ است.
فناوري دسترسي سلولي
سه نوع روش معمول جهت انتقال اطلاعات توسط شبكههاي تلفن سلولي عبارتنداز:
- دسترسي چندگانهي تقسيم بسامدي (FDMA): كه هر تماس را برروي يك بسامد مجزا قرار ميدهد.
- دسترسي چندگانهي تقسيم زماني (TDMA): هر تماس را به بخشي از يك زمان روي يك بسامد واگذار ميكند.
- دسترسي چندگانهي تقسيم كدي (CDMA): كه به هر تماس يك كد منحصر اختصاص داده و به كل طيف پخش ميكند. در قسمت اول هر يك از اين سه روش عبارت «دسترسي چندگانه» را ميبينيم، اين بدين مفهوم است كه هر سلول امكان برقراري ارتباط بيش از يك نفر را در يك زمان فراهم ميآورد.
1- FDMA: در اين روش كل طيف بسامد به چندين كانال تقسيم ميشود، اين روش اكثراً جهت سامانههاي آنالوگ به كار مي رود ولي قابليت طراحي به صورت ديجيتال را نيز دارد، اما جهت سامانه هاي ديجيتالي كارآيي موثر نخواهد داشت.
2- TDMA: از يك پهناي باند نازك 30khz كيلوهرتز و به طول 6.7 ميليثانيه جهت تقسيم زمان به سه بخش استفاده ميكند. هر مكالمه 1/3 حجم زماني معمول را در اين حالت اشغال نموده و موجب فشردهسازي و افزايش بهرهوري ميگردد و باعث افزايش تعداد كانالهاي هر سلول خواهد شد. اين سامانه در باندهاي 900 و 1800 مگاهرتز در اروپا و آسيا و نيز 1900 مگاهرتز در آمريكا مورد استفاده قرار دارد. متأسفانه باند 1900 GSM)) كه در آمريكا كاربرد دارد با سامانه هاي جهاني همساز نيست.
3- CDMA: يك تفاوت كلي با سامانه TDMA دارد. در اين روش بعد از تبديل سيگنالها به ديجيتال آنها را بر روي كل پهناي باند موجود انتشار ميدهند و همچنين به هر تماس و سيگنال يك كد منحصر به فرد اختصاص ميدهند. در اين حالت گيرنده نيز جهت بازيابي اطلاعات از كد مشابه مختص هر تلفن استفاده مينمايد. بازدهي اين سامانه 8 الي 10 برابر سامانه هاي آنالوگ (AMPS) است و ظرفيت را به ميزان چشمگيري افزايش خواهد داد.
مختل كنندهي تلفن همراه
وسيلهاي است كه با ارسال سيگنالهاي همسان با بسامد كار تلفن و با ايجاد تناوبهاي نامنظم، با تواني بيشتر از يك تلفن سلولي، مانع ارتباط بين گوشي و BTS سلول خواهد شد و ايجاد ارتباط و مكالمه را غير ممكن ميسازد.
اين وسيله غالباً در مواردي كه استفاده از تلفن همراه مخاطرات امنيتي در بردارد به كار ميرود، مثلاً در مكانهايي مانند مراكز نظامي ، تالارهاي همايش و جلسات مهم از نظر حفظ امنيت، اين وسايل ميتوانند ثابت و يا قابل حمل باشند.
مختل كنندهي تلفن همراه
وسيلهاي است كه با ارسال سيگنالهاي همسان با بسامد كار تلفن و با ايجاد تناوبهاي نامنظم، با تواني بيشتر از يك تلفن سلولي، مانع ارتباط بين گوشي و BTS سلول خواهد شد و ايجاد ارتباط و مكالمه را غير ممكن ميسازد.
اين وسيله غالباً در مواردي كه استفاده از تلفن همراه مخاطرات امنيتي در بردارد به كار ميرود، مثلاً در مكانهايي مانند مراكز نظامي ، تالارهاي همايش و جلسات مهم از نظر حفظ امنيت، اين وسايل ميتوانند ثابت و يا قابل حمل باشند.
تقويت كننده تلفن همراه
اين دستگاه وسيلهاي است كه قادر است سيگنالهاي بسامدي مربوط به تلفن همراه را كه از طرف سلول (BTS) پخش ميشود، حتي اگر بسيار ضعيف باشند، به طوريكه گوشي تلفن قادر به تشخيص و دريافت آنها نباشد، دريافت نموده و پس از تقويت دوباره ارسال نمايد، اين وسايل تقريباً شبيه تكرار كنندههاي راديويي عمل ميكنند. تقويت كنندهها معمولاً در نقاطي كه سيگنالها بسيار ضعيف اند (نقاط كور) مورد استفاده قرار ميگيرند. همچنين ميتوان از آنها جهت انتقال گسترهي سيگنال مثلاً انتقال سيگنال تا چندين طبقه زيرزمين ساختمان كه در حالت عادي امكان پذير نيست و يا مسيرهاي مترو زيرزمين استفاده نمود.
به موجب مقررات موجود در كشور، راديوآماتوري نوعي ارتباط راديوئي است كه به منظور خودآموزي و تبادل اطلاعات علمي و عملي وبررسيهاي فني ارتباطي، بين راديوآماتورهاي مجاز در دنيا، برقرار ميگردد و راديوآماتور كسي است كه بخاطر علاقه به فن ارتباطات راديوئي و بدون هيچ گونه نظر انتفاعي وسياسي، با دريافت پروانه راديوآماتوري از وزارت ارتباطات وفناوري اطلاعات نسبت به انجام آزمايشات راديوئي بهمنظور پيشبرد فن راديو و الكترونيك اقدام مينمايد .
به لحاظ بكارگيري امواج راديوئي توسط راديوآماتورها، تمامي كشورها مقرراتي وضع نمودهاند تا آماتورهاي آن كشور قبل از اقدام به ارتباط راديوئي آزمونهاي فني لازم را گذرانده باشند. هدف از برگزاري پيش زمينههاي فني كافي براي طراحي، ساخت، نگهداري و بكارگيري تجهيزات خود را در حد بالاتر از استاندارد بدست آورده باشد تا موجب حداقل ريسك ايجاد اختلال راديوئي در ساير سرويسها گردد.
همين آموزشها وآزمونهاي فني است كه راديوآماتورها را تقريباً از تمامي بكارگيرندگان واقعي طيف فركانس متمايز ميسازد و در نتيجه شاهد گروه كثيري از جمعيت جهان در مشاغل فعاليتهاي مختلف هستيم كه در كنار آن يك راديوآماتور نيز محسوب ميشوند، گروههاي جوان دانشجويان و دانشآموزان، اساتيد دانشگاهها، متخصصين رشتههاي گوناگون، سياستمداران و شاغلين حرفههاي عمومي، بازنشستگان و از كارافتادگان و حتي معلولين را ميتوان در زمره راديوآماتورهاي جهان يافت.
گاهي سطح مهارت علمي و فني راديوآماتورها موجب حيرت همگان ميشود و از جمله ميتوان به ساخت بيش از 60 ماهواره راديوآماتوري توسط راديوآماتورهاي جهان اشاره نمود كه تعدادي از آنها هم اكنون نيز در حال سرويسدهي به راديوآماتورهاي جهان ميباشند.
راديوآماتورها از طرق گوناگوني با يكديگر ارتباط برقرار مينمايند. اين روشها عبارتند از:
گفتگوي مستقيم، استفاده از علائم مورس، امواج تلويزيوني وارسال ديتا
_ در گفتگوي مستقيم شكل كار هنگامي كه دريافت علائم راديوئي خوب باشد، مانند مكالمات تلفن است با اين تفاوت كه در هر لحظه فقط يك طرف قادر به صحبت كردن است و طرف مقابل شنونده ميباشد. تعداد بسياري از راديوآماتورها در سراسر جهان به زبان انگليسي گفتگو ميكنند ليكن البته بسياري زبانهاي ديگر نيز در اين روش بكار گرفته ميشوند.
_ در ارتباطات راديوئي با استفاده از علائم مورس تجهيزات مورد نياز سادهتر بوده و موثرترين روش در برقراري ارتباطات راديوئي در شرايط ضعيف بودن علائم راديوئي است. يكي از مزاياي بكارگيري علائم مورس اينست كه در اين روش علائم اختصاري استاندارد شدهاي وجود دارد كه موجب ميشود حتي اگر زبان مشتركي بين دو طرفه مكالمه وجود نداشته باشد آنها بتوانند با يكديگر ارتباط برقرار نمايند.
_ ارتباط از طريق تلويزيون يعني ارسال تصاوير نيز روش ديگري است كه بعضاً مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد توضيح اينكه ارسال تصاوير تلويزيوني معمولاً در فواصل كوتاه انجام ميشود. البته راديوآماتورها روشي ايجاد كردهاند كه به "جاروب آهسته تصاوير تلويزيوني" معروف است و به آنان اين توان را ميدهد كه تصاوير مورد نظر خود را براي فواصل دور نيز ارسال نمايند كه البته كيفيت اينگونه تصاوير ضعيف و حركت تصوير بسياركند است.
تجهيزات موجود در يك ايستگاه راديوآماتوري و نحوه برقراري ارتباط
ايستگاههاي راديوآماتوري شامل مجموعهاي ثابت يا متحركي هستند از يك يا چند دستگاه فرستنده و گيرنده و اداوات جانبي مربوط به آن كه پس از صدور پروانه مربوطه با مسئوليت يك راديوآماتور تاسيس ميگردند و بمنظور آزمايش و كسب تجربه و برقراري ارتباط با ساير راديوآماتورهاي مجاز مورد استفاده قرارميگيرند.
آنتنها در انواع و اقسام آن، دستگاههاي اندازهگيري فركانسهاي راديوئي و قدرت تشعشع آنتن، منابع تغذيه الكتريكي، ميكروفون، كليد مورس و گاهي اوقات رايانه را ميتوان بعنوان بخشي از اداوات جانبي يك دستگاه راديوآماتوري قلمداد كرد.
بخش عمده و گاهي تمامي تجهيزات موجود در يك ايستگاه راديوآماتوري توسط راديوآماتورها تهيه ميشود و همين امر موجب ميگردد كه طرحهاي جديد و روشهاي متنوعي توسط اينگونه افراد ابداع و اختراع شود كه بنوبه خود بهبود تكنيكهاي فني و ايجاد فنآوريهاي جديدي را به دنبال دارد.
هر ايستگاه راديوآماتوري داراي يك علامت خطاب يا Call sign ميباشد كه توسط سازمانهاي مسئول در هر كشور به ايستگاه مربوطه تخصيص مييابد. Call sign تركيبي از حروف و اعداد است و پبشوند آن بيانگر كشور متبوع ايستگاه ميباشد از اين معرف براي شناسايي ايستگاههاي راديوآماتوري و تعيين كشور آنها استفاده ميگردد و راديوآماتور موظف است قبل و بعد از برقراري هر ارتباط راديوآماتوري آنرا اعلام نمايد.
معرفهاي ايستگاههاي راديوئي به ايران، با پيشنوندهاي EP و EQ آغاز ميگردد. به عنوان مثال معرف ايستگاه راديوآماتوري وزارت پست و تلگراف و تلفن درتهران EP3PTT ميباشد و هيمن معرف براي ايستگاه مستق در شهر شيراز EP4PTT تعيين شده است.
ضوابط و قوانين ملي دريافت پروانه
راديوآماتور براي برقراري ارتباط راديوئي به تاسيس ايستگاه راديوئي اقدام مينمايد و ايستگاه راديوآماتوري عبارت از مجموعه ثابت و متحركي است كه از يك يا چند دستگاه فرستنده و گيرنده فراهم شده و پس از صدور پروانه تاسيس ايستگاه مورد استفاده قرار ميگيرد.
علاوه بر پروانه تاسيس ايستگاه، راديوآماتوري نسبت به دريافت گواهينامه راديوآماتوري نيز اقدام مينمايد و اين گواهينامه، اجازه نامهايست كه از طرف وزارت ارتباطات وفناوري اطلاعات به اشخاص حقيقي براي اشتغال به كارهاي راديوآماتوري داده ميشود.
پس از دريافت گواهينامه راديوآماتوري و پروانه تاسيس ايستگاه راديوآماتوري با دريافت خطاب (Call Sign) مجاز به تاسيس ايستگاه و بهرهبرداري از دستگاههاي فرستنده و گيرنده كه خود آنها را ساخته يا خريداري نموده است، ميشود.
لازم به ذكر است علامت خطاب يا Call Sign مشخصهاي است كه قبل و در انتهاي برقراري ارتباط راديوآماتوري و به منظور معرفي ايستگاه اعلام ميشود.
پروانه راديوآماتوري درجه سه به كساني داده ميشود كه:
1.داراي 16 سال تمام سن باشند.
2.در آزمونهاي كتبي مربوطه قبول شوند.
3.صلاحيت اخلاقي و سياسي آنان مورد تاييد قرار گيرد.
دارندگان اين پروانه ميتوانند در باندهاي آماتوري 7، 14، 21، 28 مگاهرتز و VHF ار فرستنده تلگرافي با حداكثر قدرت متوسط 30 وات استفاده نمايند.
براي دريافت پروانه راديوآماتوري درجه 2، راديوآماتور بايستي حداقل 6 ماه با پروانه مبتدي درجه 3 كاركرده باشد و از عهده امتحانات مربوطه نيز برآيد. دارندگان آن ميتوانند در كليه باندهاي آماتوري از فرستندههايي با حداكثر قدرت 100 وات استفاده نمايند.
پروانه راديوآماتوري پيشرفته درجه 1، به كساني داده ميشود كه علاوه بر دارا بودن شرايط دارندگان پروانه راديوآماتوري درجه 2، بتوانند از عهده امتحانات تكميلي برآيند و مجاز به مخابره تلفني و تلگرافي تله تايپ و ارسال تصوير SSTY در باندهاي HF، حداكثر با قدرت 200 وات و VHFبا حداكثر قدرت 50 وات و UHF با حداكثر قدرت 30 وات ميباشند كه در شرايط خاص قدرتهاي مذكور به تشخيص مديريت فركانس و روابط بينالملل تا 400 وات قابل افزايش است.
اینبار تمامی منابع موجود واحد معماری کامپیوتر را برای شما بازدیدکنندگان محترم تکنو الکترو قرار دادیم امیدواریم که مشکلات درسی شما از این بابت رفع گردد . کتاب اول کتاب موریس مانو ترجمه سپید نام است که مرجع اصلی تدریس معماری کامپیوتر در ایران و جهان است . به همراه این کتاب حل المسئه مورس مانو نیز قرار گرفته البته باید خاطر نشان کنم که حل المسئله آن به زبان انگلیسی است ولی بخاطر اینکه بیشتر شکل و علائم ریاضی می باشد مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد . کتاب دوم جزوه ای بسیار عالی و خلاصه از معماری کامپیوتر می باشد و مخصوص شب امتحانی هاست و دارای 30 صفحه بصورت تایپ شده و تمیز است . و کتاب آخر نیز یک جزوه دست نویس دیگر می باشد که باز با خط بسیار خوب و واضحی نوشته شده است .
فصل ۱: مدارهای منطقی دیجیتال
کامپیوترهای دیجیتال
گیتهای منطقی
جبر بول
سادهسازی با نقشه
مدارهای ترکیبی
فلیپفلاپها
مسائل
فصل ۲: قطعات دیجیتال
مدارهای مجتمع
دیکدرها
مولتیپلکسرها
ثباتها
شیفت رجیسترها
شمارندههای دودویی
واحد حافظه
مسائل
فصل ۳: نمایش دادهها
انواع دادهها
متممها
نمایش ممیز-ثابت
نمایش ممیز شناور
انواع دیگر کدهای دودویی
کدهای آشکارسازی خطا
مسائل
نرم افزار PSpice یکی از قدرتمند ترین ابزار های تحلیل مدار های الکتریکی و الکترونیکی می باشد که هر دانشجو و مهندس برق و الکترونیک نیاز به آموختن این نرم افزار دارد . کتابی که می بینید یکی از بهترین آموزش های این نرم افزار می باشد و بصورت تایپ شده و بسیار کم حجم می باشد و به زبان ساده به همراه مثال های خوب برای درک بهتر محیط برنامه می باشد .
سر فصل های موجود در کتاب آموزش PSpice :
فصل اول : ترسیم شماتیک در محیط Capture
فصل دوم : آشنایی با Probe
فصل سوم : تحلیل گره DC
فصل چهارم : تحلیل گذرای مدار
فصل پنجم : جاروب DC
فصل ششم : جاروب AC